četvrtak, 5. siječnja 2017.

Disney pobijedio na sudu u Šangaju u slučaju kopiranja filma „Auti“

U šangajskom sudu su Disneyu i Pixaru otplatili štetu u slučaju kopiranog kineskog filma „The Autobots“. Sud je presudio da je to bila ilegalna kopija disneyeve produkcije  „Auti“.
U sudu kaži da si kineskom producentu Bluemtv i distributeru G-Point naplatili $190.000 (1.3mil HRK) te su im naredili da prestanu prijavljivati druge zbog kršenja prava. „Autobots“ je izašao u srpnju 2015 i zaradio $863.000 (6.2mil HRK).

Disney je prijavio ovaj film u srpnju ove godine na Šangajskom sudu za zaštitu intelektualnih prava, te su donijeli odluku u četvrtak na svojoj stranici.

Sud je također rekao da su kineski producenti ilegalno koristili Disneyeve likove i postere. Kinesko ime „Autobots“  također zvuči slično kao „Auti“ te su došli do odluke da je to  nelojalna konkurencija.

Redatelj filma „Autobots“ se pokušao obraniti tako da je rekao da nikada nije gledao „Aute“ i da su svoje likove radili po pravim vozilima. Također je ranije objavio da ima planova za nastavak, ali još uvijek nisu skupili novac.

(Izvor: Variety)

Nema komentara:

Objavi komentar